23 augustus 2011Garderen in ‘Zomer in Gelderland’


Vandaag wordt gestreden om € 1.000,00 te verdienen voor de renovatie van de dorpspomp op de Putbrink. Het team van Garderen bestaat uit: Teus van Ommeren, Martijn Scherpenhuijzen, Trudy Bouw, Alice Teunissen, Hetty Bronkhorst, Evelien van de Langemeen, Mark Bokhorst, Gert-Hein Kevelam, John Heimgartner en coach Willie Mulderij.

Het thema van de dag is de Gouden Eeuw.


Kijk hier de uitzending terug

22 december 2011


Garderen wil eigen water drinken


Wat is het hart van het dorp als de pomp het niet doet? Daar wordt wat aan gedaan in Garderen.

“Het begon ermee, dat we meededen aan het programma Zomer in Gelderland”, vertelt Willie Mulderij van de Oranjevereniging Garderen. “Er moest voor een goed doel gestreden worden en Teus van Ommeren stelde voor de dorpspomp te herstellen. Zo verdienden we duizend euro; we wisten toen niet wat we in gang zetten.” Willie legde al snel contact met Cees van den Brink en trof in hem iemand, die er ook echt verstand van heeft: een gelukstreffer.


Lees hier het hele artikel

3 maart 2012


Wederopbouw van een levende waterbron:Garderen in de ban van renovatie oude dorpspomp


Wat begon als een soort wild plan, is uitgegroeid tot een project waar heel Garderen zich momenteel mee bezighoudt. De oude dorpspomp op de Putbrink moet weer in ere hersteld worden. Met een mechanisch werkende slinger en helder bronwater. ,,Precies zoals het vroeger was, niet met een motortje natuurlijk.” Eind april wordt de nieuwe waterpomp feestelijk in gebruik genomen.


Lees hier het hele artikel

27 april 2012


Dorpspomp Garderen weer in gebruik


Na een restauratie van acht maanden is vanavond op de Putbrink in Garderen de dorpspomp weer in gebruik genomen. Het idee voor de restauratie ontstond vorig jaar toen de Oranjevereniging van Garderen meedeed aan het Omroep Gelderland programma Zomer in Gelderland. Mede door de daarmee verdiende duizend euro kon de oude pomp weer in ere hersteld worden. Het water dat naar boven wordt gepompt is goedgekeurd voor menselijke consumptie. Ter ere van de ingebruikneming worden er flessen met pompwater verkocht met daarop een foto van de pomp zoals hij er vroeger uitzag en de tekst: Echt Garderens bronwater.


Bijdrage Omroep Gelderland

Renovatie pomp op de Putbrink 2011/2012

Foto-impressie opening dorpspomp op 27 april 2012